Kasse 3

Gode råd til boligansøgningen

By 7. oktober 2019 oktober 9th, 2019 No Comments

Udover at vedlægge din bedstes anbefaling af dig, så er her lidt tips på hvad danske udlejere sætter pris på i boligansøgningen.

Tip 1) Tænk på din boligansøgning som en jobansøgning

Nøjagtigt som i en jobansøgning, så er det vigtigt at udlejeren lærer dig at kende. Din bedstes anbefaling hjælper selvfølgelig på det, men du skal da også lave en motiveret ansøgning, hvor du fortæller om dig selv. Det er vigtigt at nævne ting som job, civilstatus, om du har en drage som kæledyr, og at du selvfølgelig ikke ryger.

Tip 2) Spild ikke din (og andres) tid

Vær bevidst om hvad du og udlejer søger. Hvis nu udlejer fx specifikt har sagt ’ingen kæledyr’, så nytter det ikke noget du dukker op med en kæledyrs drage på indflytningsdagen. Er det et godt match? Hvis ikke, så er din tid brugt bedre på at finde noget andet.

Tip 3) Undgå klichéer

Udlejer gennemskuer standard ansøgninger ligeså hurtigt som du bliver afvist på Tinder med klichéer. Alle er på papiret ”ansvarsfuld, moden, rolig, og pligtopfyldende” – hørt den før? Gør derfor din ansøgning personlig på sådan en måde, at udlejer husker dig selv efter 40 ansøgninger. Du har optaget din dejlige bedstes anbefaling, men det er jo kun en start.

Tip 4) Vedlæg et foto

Du er så dejlig, og det skal udlejer selvfølgelig se. Du kender det selv – Et foto siger jo mere end 1000 ord. Dog er der ingen grund til at sende kongebilledet fra sidste uges bytur.

Tip 5) Dokumenter du kan betale regningerne

Et af de vigtigste parametre for udlejere er at du kan betale din regninger til tiden. Og selvfølgelig gør du det. Ligesom du også giver en omgang i byen hvis det er din tur. Så det er værd at dokumentere i din ansøgning.